CAMPAMENT DE PROTESTA SAHRAUÍ

Ja són més de sis mil els sahrauís desplaçats al “campament de protesta”, a 18 km a l’est de la ciutat ocupada de El Aaiun, que des el 16 d’octubre s’han anat traslladant de forma massiva per mostrar el seu rebuig davant la indigna situació que viu la població sahrauí sota ocupació marroquina.

Només a la ciutat de El Aaiun, viuen uns cinquanta mil ciutadans sahrauís, i els desplaçats a aquest campament improvisat, provenen en la seva majoria d’aquesta ciutat, el que suposa que en menys d’una setmana, més del 10% de la població ha abandonat les seves llars per sumar-se a la protesta.

La policia ha bloquejat les entrades al campament i aguaita per tot arreu. Els sahrauís que intenten acostar-se, són detinguts i registrats. Els seus cotxes són confiscats així com el material mèdic i els queviures que traslladen per lliurar a la població allà reunida. Algunes dones han hagut de ser traslladades a l’hospital a causa de la manca de medicines. També la manca d’aigua i aliments, està provocant malalties entre els més petits. Rutes destinades pel contraban, són les utilitzades ara per poder apropar algunes provisions que puguin ajudar a pal.liar els casos més urgents.

Marroc pretén acabar amb la supervivència de la població autòctona sahrauí mitjançant l’exclusió, l’empobriment, la repressió contínua i ara també matant-los de fam i de set.

Ciutadans sahrauís de Bojador, ja van intentar muntar un campament similar a les afores de la seva ciutat, però va ser desmantellat ràpidament per les forces d’ocupació marroquina, provocant centenars de ferits. A la platja de l’Aaiun s’ha intentant aixecar un altre “campament de protesta”, a causa de la dificultat per accedir al major, però també aquí la policia ha actuat de forma brutal contra els manifestants pacífics. Es té notícia que en aquests moments, unes deu haimes s’estan aixecant novament a la mateixa zona costanera.

La policia i l’exèrcit marroquí està per tot arreu. Redueixen per la força qualsevol intent pacífic d’aixecar un altre campament, de manera que ciutadans sahrauís de la ciutat ocupada de Bojador i del nord de El Aaiun, s’estan traslladant al campament de l’est.

Información ofrecida por la Oficina del Ministerio de Territorios Ocupados

Anuncis
Publicat a General